NOVINKA
Christa Weinrich, OSB

Kombinovanie rastlín

Permakultúra v záhrade

Vydavateľstvo: Príroda

Väzba: lepená / mäkká obálka

EAN: 9788055198187

Rok vydania: 2024

Počet strán: 128

Jazyk: slovenský

Formát (rozmer): 210 x 146 mm

Hmotnosť: 260 g

13,90 €
13.24 € bez DPH
Posledné kusy

Popis

Prečo je dobré v blízkosti jahôd zasadiť cesnak? Alebo cibuľu vedľa uhoriek? A naopak, prečo nie je vhodné pestovať zemiaky vedľa paradajok? Rastliny, ktoré rastú v bezprostrednej blízkosti, sa navzájom ovplyvňujú a majú na seba pozitívne alebo negatívne účinky. Ak to dokážete využiť, môžete sa tešiť na bohatšiu, chutnejšiu a zdravšiu úrodu. Dostanete pod kontrolu škodcov, burinu a to všetko aj bez chemických postrekov či hnojív.

Zmiešané pestovanie je forma ekologického záhradníctva, pri ktorej sa rastliny vysádzajú tak, aby si navzájom prirodzene prospievali a posilňovali sa. Sestra Christa Weinrich je jednou z najuznávanejších odborníčok v oblasti kombinovania rastlín. Čerpá z tradície a poznatkov opátstva vo Fulde, kde sa mníšky už pred vyše 70 rokmi rozhodli pestovať zeleninu, ovocie, kvety či bylinky bez použitia chemických prípravkov. Pozorovali, ktorým rastlinám sa vedľa seba darí, a ktorým nie, čo im prospieva a čo škodí. Bio ovocie a organickú zeleninu pestovali dávno predtým, než sa tieto výrazy vôbec začali používať. Sestra Christa v knihe vysvetľuje zásady kombinovaného pestovania v zeleninovej, ovocnej a kvetinovej záhrade. Uvádza množstvo príkladov, rád, tabuliek a návodov, ako striedať a kombinovať rastliny, ako ich prirodzenou cestou posilniť a dopestovať si zdravé ovocie i zeleninu.

Detaily produktu
AutorChrista Weinrich, OSB
VydavateľstvoPríroda
Väzbalepená / mäkká obálka
EAN9788055198187
Rok vydania2024
Počet strán128
Jazykslovenský
Formát (rozmer)210 x 146 mm
Hmotnosť260 g

Táto webová stránka používa cookies, aby zlepšila Váš zážitok z prehliadania - GDPR. Budeme predpokladať, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať.

Prihlásiť sa

Megamenu

Váš košík

V košíku už nič nie je